Pall Italian HQ

Client Pall Italia

Location Buccinasco, Milan, Italy

Land area 9,000 sqm

Date 2008

progetto_cmr

The integrated design allowed for the construction of an energetically efficient building, realized with the best available technologies. The new complex is made up of two new constructions along with the renovation of a pre-existing structure.
The building A, dedicated to offices and commercial visits, presents core walls in exposed reinforced concrete and a curtain wall façade integrated with a “light shelf” sun screening system, that blocks direct sun rays while reflecting daylight deep into the building’s interior. The building B, along with the renovated building C, is used for laboratories and storage.
The façade of this building is realized in alveolar polycarbonate, providing elevated thermal insulation and abundant natural lighting to the interior. The functional continuity is guaranteed by a bridge in glass and slender steel elements that connects the three building units.
This building complex unites flexibility and efficiency together with environmental compatibility. The use of natural lighting, a geothermal plant system, and photovoltaic panels for the production of electrical energy, allow for a “green building” with the complete absence of carbon dioxide and microscopical particle emissions.

Awards

The project has been selected between the finalists of "2008 ULI Awards for Excellence Europe"

Photo credits: Angelo Girlardelli, Matteo Piazza

Other projects in: Building design

Go to TopBack to PortfolioSearch

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi