ABI Milan Offices

Client Associazione Bancaria Italiana

Location Milan, Italy

Date 2010

progetto_cmr

The restyling of the new head offices to Associazione Bancaria Italiana in Milan pivots on colour and flexible configuration.
An internal courtyard leads to the ground floor entrance, the reception and a part of the managerial and staff workspaces. The first basement level houses a second reception area, offices for visiting executives and a board room looking out on to the courtyard. The second basement level is given over to personnel training, with teaching rooms, a central oval room and a conference hall with modular furnishing, which can be rearranged as needed to sub-divide this in to three smaller spaces. Further facilities include a controls room and a catering space. The pairing of white with the company colours has resulted in creation of a different atmosphere on each floor. The lighting is managed by a Dali system, which optimizes energy savings by turning the lights on and off in the various area, while the heating and air-conditioning are regulated to limit expenditure and rely on the chilled-beam system.

Photo credits: Beppe Raso

Other projects in: Office

Go to TopBack to PortfolioSearch

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi